dimecres, 30 de juliol del 2008

Canvi en el model productiu

Llegeixo avui a El Periódico (era l'unic diari que hi havia disponible al bar) que "govern, patronal i sindicats pacten canviar el model productiu". Pels liberals aixo ens produeix mal a la vista, ja que el model productiu hauria de ser resultat de milions d'interaccions entre individus, i no la decisió de quatre il·luminats. Doncs resulta que així és.
Normalment, la gent més contrària al capitalisme es queixa de que el poder el tenen les grans empreses (de fet, seguint amb El Periódico, he llegit un article avui al matí sobre els mals assessors econòmics de ZP, on finalment s'arriba a la conclusió que el problema és que són liberals (¿?) i estan sota els interesos de grans empreses... quin fàstig de diari). El problema sempre és concentrar el poder en poques mans! És igual de qui siguin les mans... la història demostra que trobar un dictador benevolent és igual de probable que trobar un politòleg que no pensi que ho sap tot (és conya amics).
Ja que estic per aquí, felicitaré el nostre conseller d'economia, Antoni Castells, per dir el que pensa tot i perjudicar el seu propi partit. Sincerament, crec que si Castells no hagués dit des del principi que els estan prenent el pèl, Montilla no hagués adoptat la estratègia que, de moment, significa la unitat dels partits catalanistes. Amb les paraules de Castells per davant, CIU tenia molt fàcil atacar el PSC si Montilla no es mostrava dur. D'aquesta forma, el president s'ha vist obligat a mostrar la seva faceta més beligerant. No obstant, dubto molt que el PSC voti en contra dels pressupostos... encara que seria divertidíssim. I la vicepresidenta demanant "responsabilitat"... jajaja com són aquests sociates!!