dijous, 8 de maig del 2008

La "urgent" reforma constitucional

Fa pocs dies que coneixiem la dada econòmica sobre la destrucció neta de llocs de treball a Espanya en el que va d'any (era d'un 0,09%), ahir ja va sortir la vicepresidenta De La Vega per anunciar les primeres propostes del govern... reformar la llei electoral i la Constitució!
De debò que vaig pensar que era una broma. Clar que trobo encertada la iniciativa de reformar la Constitució, així com també la llei de llibertat religiosa (ja veurem què reformen exactament) però em sembla la típica tàctica socialista de distreure a la gent per no ocupar-se dels problemes més importants (o per guanyar temps). Decepcionant que el primer moviment no parli de polítiques econòmiques per amortiguar una crisi que promet acabar amb el sector motor de l'economia. I patètic el fet que el govern espanyol hagi estat quatre anys tirant-se flors pel creixement del pais i ara no assumeixi la seva culpa: o una cosa o l'altra!
Per acabar, m'ha sobtat avui mirant La Mirada Crítica que una de les tertulianes utilitzés qualsevol argument per atacar al govern i defensar els obispes. Ha dit que no era joc net no haver posat la modificació de la llei de llibertat religiosa clarament en el programa electoral. Acte seguit li han fet notar que tampoc era joc net que els obispes parlessin de la dissolució de la democràcia en una de les seves manifestacions, i la seva resposta ha estat que això era "llibertat d'expressió". Què té a veure una cosa amb l'altra? Falten més tertulians amb opinions independents!