dimecres, 8 d’octubre del 2008

Com que no soc filoleg, no parlare de filologia

Sembla clar, no? Si tu no saps d'algun tema, no en parles com si en fossis expert. Llastima que aixo no s'aplica amb el tema de la crisi. Analistes politics pseudo-progres, sindicats, ... arriben a la mateixa conclusio: la crisi es culpa del sistema capitalista "poc" intervingut ja que aixo fa que l'avaricia dels directius (recordem que els "directius" son l'unica especie dolenta per naturalesa, tot el contrari que els treballadors) hagi creat una bombolla especulativa i bla bla bla. Aquests senyors tenen una ment increible: arriben a aquesta conclusio sense haver de fer treballs exhaustius sobre el tema. No cal: son tan inteligents que a simple vista ho veuen. Jo vul ser com ells.
Ara seriosament: que els passa? L'"avaricia" de la que parlen es la que te tothom: si tenim dues ofertes de treball i una ens paga mes que l'altra, som avars per agafar la mes alta? A mes, per que no parlen dels favors de Greenspan a la bolsa a partir del 2000 amb la seva politica monetaria laxa? O dels milions de families POBRES que han accedit a una vivenda gracies a l'avaricia dels bancs? O de com no poder decidir la nostra politica monetaria ens ha perjudicat? O de la responsabilitat que te qualsevol agent de l'economia que hagi viscut durant anys a base d'endeudar-se? No, tots aquests temes no interessen. No interessen perque segueixen pensant que l'economia esta formada per peons idiotes (treballadors) i tirans que els governen (empresaris/directius). I l'Estat, benevolent i supereficient ell, ha de parar els peus als tirans.
Es la fi del capitalisme salvatge (no us oblideu del "salvatge"! - frase by SiM). Pero no perque no funcioni: funciona millor que cap alternativa. En la meva opinio, es la fi per dues raons: una, perque la majoria de la gent, governants inclosos, no han entes com funciona el sistema, i segueixen veient a les persones com ovelles que cal guiar. I segon, perque els grups mes interessats en el control de l'economia s'han mogut rapidament; els sindicats ja s'estan manifestant perque el govern s'encarregui del que a la poblacio realment interessa: que els porti la felicitat.
Jo que pensava que a UK descansaria de tan comunisme, i no: no nomes la LSE ha resultat bastant mes antiliberal del que em pensava (tambe era llogic: es on va neixer la tercera via de Blair), sino que el govern britanic es posa a comprar bancs. Si es que el comunisme es contagios!