divendres, 28 de novembre del 2008

Els antibolonya

El tema de les protestes contra el pla Bolonya està agafant unes dimensions ridícules. Ara resulta que a València els alumnes van impedir la sortida d'uns quants professors i a la UAB es va tallar la circulació del ferrocarril. No cal dir que la majoria de la gent que protesta ho fa perquè no vol algú tregui el seu dret a estar al bar enlloc de a classe. És cert que cal parlar amb els estudiants sobre com aplicar aquest pla. Però també és molt cert que els estudiants NO estan representats per uns quants vàndals. Els mateixos vàndals, per cert, que coeccionen als estudiants per a que no accedeixin a les classes. Com pot ser que els representants impedeixin la llibertat als representats?
Però tampoc siguem cruels. No són una colla de descerebrats. També els sindicats que "representaven" els professors van sortir al carrer contra la privatització de l'escola pública (?). També els transportistes i pescadors la van liar perquè els contribuients els paguessim la pujada del petroli. Aquí a la mínima tothom salta. No es cosa només d'un grupet d'"estudiants". Per què la gent no se centra en la seva vida? Per què no miren de solucionar els seus propis problemes? Per què fan tot el contrari i en culpen a la resta? Un company a qui admiro molt em va dir una vegada que "la primera conseqüència de l'Estat del Benestar és la desresponsabilitat". És extremadament difícil trobar un argument per refutar aquesta afirmació.

2 comentaris:

Adrià ha dit...

Hola! M'agradaria comentar que m'ha semblat molt agressiu el següent comentari:
"No cal dir que la majoria de la gent que protesta ho fa perquè no vol algú tregui el seu dret a estar al bar enlloc de a classe". D'altra banda no he acabat d'entendre la teva interpretació del comentari del teu amic. Estic d'acord amb que és molt encertat però des del meu punt de vista no s'aplica a la gent que exigeix una millora de les seves condicions sino a la que no recolza les causes que no l'afecten directament. Felicitats pel blog.

Francesc Rodríguez ha dit...

De debò, no veig l'agressivitat per enlloc... és un comentari irònic, ve a dir que part de qui es manifesta ho fa perquè voldrà dir prendre's més seriosament la carrera. I sobre la frase, precisament es referia al contrari: la gent assumeix que l'estat ha de resoldre els seus problemes, no ells mateixos. I això porta a no responsabilitzar-se dels seus problemes. Gràcies pel teu comentari.